Алуминиеви дограми

При алуминиевите профили работата трябва да е по-прецизна, обковът е нерегулируем и предпоставките за проблеми са повече. Прекъсването на термомоста става посредством пластмаса, която изолира външната от вътрешната част на алуминиевия профил. Алуминиеви профили без прекъснат термомост се използват за вътрешни преграждания и врати. Най-вече се използват за врати за бани, където има голяма влажност. По някога се поставят и за остъкляване на търговски обекти, където има постоянно проветряване при влизането на клиенти.

ПРЕДИМСТВА И НЕДОСТАТЪЦИ НА АЛУМИНИЕВАТА ДОГРАМА

Алуминият е многофункционален материал с минимален разход на поддръжка. Има дълъг живот, устойчив е на метеорологични условия и корозия, може лесно да се формова и да се преработва многократно с минимални загуби на материал. Високият разход на енергия, необходим за производството на алуминий, оскъпява продукта. Алуминиевата дограма е най-здравата и на практика вечна. Алуминият не корозира от влагата, не се влияе от големите температурни разлики и запазва структурата си завинаги. Позволява сложни решения. Използва се за помещения с най-различно предназначение. Лесна се поддържа и осигурява много висока плътност при затваряне. От друга страна обаче, алуминият е добър проводник на температура, което означава, че за направата на прозорци при нашите климатични условия е желателно, когато става дума за жилище или офис, алуминиевият профил да бъде с термично прекъсване. Това са пластмасови вложки, които разделят профила на две части, като по този начин разграничават вътрешното от външното пространство. Ширината на термомоста е от съществено значение за добрите резултати. Препоръчва се избор на алуминиев профил с термично прекъсване минимум 16 мм, а желателно е да бъде с 20 или повече мм. Тук обаче трябва да се напомни, че профилите с прекъснат термомост са по-скъпи. Ето защо, в резултат на постоянното търсене на по-ниски цени от страна на клиентите, производителите на алуминиеви профили и техните дистрибутори предлагат „мини серии“ с термично прекъсване от 4 до 10 мм. С тях те търсят компромис в съотношението цена – качество.

Традиционно дограмата се предлага в бял цвят. Ако вашето цветово предпочитание е различно, производителите могат да изпълнят всяко желание. Алуминиевите профили могат да бъдат прахово боядисани практически в цялата цветова гама по каталога RAL, а също така да бъдат елоксирани в цветове с метален блясък през златист до черен. Разбира се, при излизане от традиционното цената също нараства. Алуминиевата дограма с термомост има близки до три камерната ПВЦ дограма топлоизолационни качества. Позволява остъкляване, както от едно стъкло, така и от различни по дебелина стъклопакети. Алуминиева дограма се използва навсякъде, където съществуват повишени изисквания за здравина. Затова този материал доминира при изграждането на окачени фасади. От особена важност е дебелината на стените на алуминиевите профили. Дограмата от тънкостенни профили, която е подложена на интензивни натоварвания има опасност от огъване, усукване и пукане на стъклопакетите. Тя би следвало да е по-евтина, но не е по-добрия избор. Често се водят спорове дали алуминиевата дограма, дори и при наличието на термомост е подходяща за нашите климатични условия. Трябва да се има предвид, че алуминия като метал притежава много добра топлопроводимост и въпреки прекъснатия термомост при определени условия – висока влажност на въздуха и големи температурни разлики, може да се получат условия за образуване на конденз. Съществува алуминиева дограма и без прекъснат термомост. В практиката е известна още като „студен профил“. Нейното използване в жилището също е възможно, но то се ограничава до направата на вътрешни врати, предимно на бани и тоалетни, вътрешни преградни стени и други интериорни решения. Приложима е и за остъкляване на тераси, които не се отопляват. Монтирана на външна стена в отопляемо помещение с висока влажност на въздуха, гарантира образуване на конденз и мухъл, затова такъв вид употреба не трябва да се допуска.

Цената и е доста по-ниска от тази на профилите с прекъснат термомост и дори от ПВЦ профилите. Това я прави добър избор за посочените приложения.

АЛУМИНИЕВИ ПРОФИЛИ, С КОИТО РАБОТИМ

LENOX® – (БЪЛГАРИЯ)

LENOX®

ЛЕНОКС ГРУП ООД е създадена през 2011 год. с предмет на дейност производство на алуминиеви профили. Разполагаме със собствена производствена база на територията на град Пловдив. Капацитетните ни възможности са в размер на 6000 тона годишно. Притежаваме собствена линия за боядисване на алуминиеви профили, както в стандартни цветове, така и в дървесни декори.

Всички процеси в нашето производство са напълно автоматизирани. Произвеждаме профили за алуминиеви системи за врати и прозорци, както и клиентски профили за промишлеността. Работим с различни алуминиеви сплави, а именно 6060, , 6063 и др. Произвеждаме и профили за фотоволтаични системи и други със закаляване Т4 и Т6.

Фирмата разполага с висококвалифициран и опитен конструкторски колектив за разработване на нови технологии в производството на алуминиеви системи и в сферата на промишлеността. Стараем се да добавяме нов смисъл в живота на клиентите ни и на самите нас. На Вашето доверие ще бъде отвърнато с качество, стил и лоялност.

ОТВАРЯЕМА СИСТЕМА Lenox LК 36

    Системата има каси с височина 47 мм и 57 мм, крило за врата отваряема навън  и крило за врата отваряема навътре,  малък и голям делител, добавящ профил  за крило врата, обръщащ профил за отваряне навън, летящ кемпфер, стъклодържател за стъклопакет 20 мм., стъклодържател за стъклопакет 18 мм., стъклодържател за стъкло 4 мм. Вратата може да е без праг с табла и четка на крилото от долу или с праг (затворена каса). Може да е с патрон с ключ от вътре и вън или с WC патрон с ръкохватка от към банята и ключ от към коридора.

ПРЕДИМСТВА НА ОТВАРЯЕМА СИСТЕМА Lenox LК 36

​  Част от тези профили се комбинират и в другите системи. Универсалната сглобка за касите и крилата на системата е 0484S, изравнителните ъгли са Fuji 2000, Ac01(14х1) или 5х1, навсякъде скрити под уплътнителите. Уплътнителите са универсални. Предвиден е профил за  90 градусов ъгъл, както и профили за произволни ъгли.

ALTEST® – (БЪЛГАРИЯ)

Фирма Алтест стартира първоначално с търговия на алуминиеви и ПВЦ профили, като е основен представител на доста известни, по онова време компании. След като придобива повече опит в областта на алуминиевата екструзия, а и водена от желанието за развитие и усъвършенстване, фирмата предприема разработването на свои собствени алуминиеви системи, вече известни под продуктовото име “ALTEST”. Първоначално фирмата разработва две системи – „Пони” /студена серия или серия с непрекъснат термо мост/ и „Ескимос” /серия с прекъснат термо мост/. Тези две системи се приемат много добре на пазара и тяхното развитие и обогатяване продължава и до днес. При необходимост се правят частични изменения за подобряване качеството на предлаганите профили от тези системи, както се добавят и напълно нови профили, които да отговарят на клиентските нужди.  С течение на времето фирмата започна да предлага на пазара системи за плъзгане, за офис обзавеждане, парапети, фасадни решения, като всички тези системи се предлагат боядисани в различни цветове, съобразени с нуждата на клиента.

АЛУМИНИЕВИ ВРАТИ С БРАВИ

Ние предлагаме алуминиеви врати с брави, със Z или Т крило, със секретен патрон с ключ, с регулируем насрещник на касата, с метални дръжки и розетки, с панти и с табла с четка на крилото от долу и са изработени от профил от СТУДЕН АЛУМИНИЙ ЛЕНОКС и АЛТЕСТ. Ширината на светлият отвор е със 100 мм. по-малка от ширината на касата.
Подходящи са за бани и тоалетни, за вътрешни врати, за търговски помещения и други.
Когато старата врата е с метална каса, трябва да се изреже панела, за да се увеличи размера на новата алуминиева врата.

По желание на клиентите вратите  могат да са с висока каса, с праг (затворена каса), с WC патрон, с перваз (перо) от едната страна, външната или вътрешната. Вратите може да са с пълнеж от термопанел, огледало/термопанел, огледало/огледало, ПДЧ, орнаментни стъкло, хънтър и други видове стъклопакети.

ВИДОВЕ АЛУМИНИЕВИ ВРАТИ

ГАЛЕРИЯ НА АЛУМИНИЕВИ ВРАТИ

АЛУМИНИЕВА ПЛЪЗГАЩА СЕ ДОГРАМА С ДОЛНО ВОДЕНЕ

ПЛЪЗГАЩАТА СИСТЕМА LENOX Series LS 44

Системата е с ширина на крилото 28 мм., височина 61 мм. и стъклопакет 18 мм. Системата има единична, двойна и тройна релса. Има възможност много добре да се комбинира с отваряемата система на LENOX, както за отваряеми на панти , така и за неотваряеми части. Може да се ползва от отваряемата система, както профила за 90 градусов ъгъл, така и профилите за произволени ъгли. Височината на канала за ролката е 22 мм. Четките са стандартни. Има праг от долната релса висок 42 мм.

ПРЕДИМСТВА

Препоръчва се за остъкляване на тесни тераси, на които размера не позволява да се монтират нормални крила на панти, също така системата е перфектна и за преградни стени и врати за баня и тоалетна, където няма място за отваряема врата на панти. Изпълнението може да е с единично стъкло, стъклопакет или термопанел.